Rengeteg pénzt kapott ez a megye: erre költik a hatalmas összeget

MTI   
  Megosztom
Rengeteg pénzt kapott ez a megye: erre költik a hatalmas összeget

Közel egymilliárd forintos támogatással valósulhat meg több Békés megyei projekt. A legtöbb plusztámogatást Mezőberény kapta az úgynevezett családbarát, munkába állást segítő intézmények, szolgáltatások fejlesztésére.

Csaknem egymilliárd forint fejlesztési forrást kap több Békés megyei projekt a korábban elnyert uniós pályázatok többlettámogatásaként. A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a legtöbb plusztámogatást, 40 millió forintot Mezőberény kapta az úgynevezett családbarát, munkába állást segítő intézmények, szolgáltatások fejlesztésére.

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) e felhívása során jellemzően bölcsődei és óvodai bővítéseket, fejlesztéseket terveztek az önkormányzatok, ám a pályázat beadása óta jelentősen megemelkedett beruházási és kivitelezési költségek miatt nem tudták befejezni a projekteket.

Ugyanerre a célra 4,5 millió forinttal fordíthat többet - összesen 54 millió forintot - a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata. A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. 15,5 millióval többől gazdálkodhat - így összesen 145 millió forintot fordíthat - önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére.

Csaknem 12 milliós többlettámogatást kap az eredeti 137 millió mellé Battonya város önkormányzata a helyi gazdaság fejlesztésére kiírt pályázatra. Az alig 1300 lakosú Nagykamarás község ugyanerre a célra 10,5 millióval többet, összesen 60 milliót fordíthat. Békés megyébe a TOP-keretben tervezett eredetileg 58 milliárd forint helyett már 71 milliárd érkezett a 2014-2020-as ciklus alatt - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

békés

támogatás

fejlesztés