Gigaberuházás a vidéki városban: atlétikai sportcentrumot és szabadidőparkot építenek

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a vidéki városban: atlétikai sportcentrumot és szabadidőparkot építenek

Olyan sportolói közösségeknek teremtenek otthont, amelyek mostoha körülmények között töltötték az elmúlt évtizedet. Az új atlétikai centrum és szabadidőpark a városban élők minden igényét is kiszolgálja.

Több mint hárommilliárd forintból épül atlétikai sportcentrum és szabadidőpark Pápán, amelynek bokrétaavató ünnepségét és bejárását szerdán tartották a Veszprém megyei városban. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője Pápa új városkapujának nevezte a területet, ami az épülő M83-as gyorsforgalmi úton Győr felől érkezőket fogadja majd. Hozzátette, olyan atlétikai centrum és szabadidőpark alakul ki, ami a városban élők minden igényét kiszolgálja.

A Téglagyári út barnamezős területeinek rehabilitációjára TOP-pályázaton nyert el a város 1,758 milliárd forintot, amelyet nyáron a kormány a műszaki tartalom bővülése, valamint az építőipari költségek növelése miatt további 1,4 milliárd forinttal egészített ki. Emellett a város önkormányzata is 150 millió forintot biztosított a beruházásra.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a projekt megvalósítása érdekében a város képviselő-testülete együtt tudott gondolkodni. Hangsúlyozta,

Kiemelte, a pápai tekesport komoly hagyományokkal rendelkezik, utánpótlás szinten világbajnoki érmes versenyzőket nevelnek, de ezek a fiatalok jelenleg csak Győrben tudnak játszani. Hozzátette, a város fiatal atlétái is eredményesen szerepelnek az országos versenyeken.

A projektet ismertetve Boros Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője elmondta, az atlétikai pálya közel 3000 négyzetméter hasznos alapterületű központi épületének szerkezete már elkészült. Ebben egy nemzetközi versenyek tartására is alkalmas négyállásos tekepálya, egy futófolyosó, valamint öltözők és kondicionáló terem kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával. A márciusra elkészülő központi épület előtt kialakítanak egy 360 fős lelátót, a nyolcsávos futópályán pedig már a rekortán burkolatot építik ki. Az atlétikai centrum előtt parkolókat alakítanak ki, egy-egy sportpályát kapnak a kosárlabdázók és az extrém sportok kedvelői, valamint egy kutyafuttató is elkészült már a pályák közelében. A szomszédos terület, a Schwenczel-rét a projekt részeként közparki funkciót kap mesterséges tóval, utakkal és padokkal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pápa

beruházás

szabadidőpark

sportcentrum