Itt a lista: ezeket a magyar határátkelőket nyitják meg hamarosan

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a lista: ezeket a magyar határátkelőket nyitják meg hamarosan

A magyar emberek, családok és a gazdaság biztonságához elengedhetetlen a koronavírus-járvány miatt a határokon életbe léptetett korlátozó intézkedések rendszere - mondta korábban a határzárról Szijjártó Péter.

A gyorsabb átkelés érdekében a jelenleg nyitva tartó határátkelőhelyek mellett újabbakat vehetnek igénybe szeptember 5-én 5 órától, írja a Police.hu.

Íme a teljes lista:

A Külügyminisztérium szeptember 3-i döntése alapján több mint 40 országba történő utazás során enyhítéseket tett a kormány. Ugyanakkor az utazási tanácsok besorolása a magyar állampolgárok külföldre utazására vonatkoznak, a Magyarországra való visszatéréskor nem érinti a karanténkötelezettséget, és nem szünteti vagy enyhíti azt.

A magyar emberek, családok és a gazdaság biztonságához elengedhetetlen a koronavírus-járvány miatt a határokon életbe léptetett korlátozó intézkedések rendszere - mondta korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán közvetített nyilatkozatában. Annak érdekében, hogy megvédjék azokat az eredményeket, erőfeszítéseket, amelyeket a magyar emberek közösen értek el és tettek tavasz óta, muszáj volt meghozni azt az intézkedést, amellyel korlátozták a beutazást Magyarországra. Ha ezt nem tették volna meg, az jelentősen növelné a fertőzés behurcolásának veszélyét az országba, és aztán a határokon belül kellene olyan szigorításokat életbe léptetni, amelyek nehézségeket okoznának, tette hozzá. Ezért van most ez az egyhónapos szabályozás szeptember végéig, aztán meglátják, milyen további intézkedéseket kell hozni, a lazítás vagy a szigorítás irányába kell-e menni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

határ

koronavírus

koronavírus-járvány

határnyitás

határzár