Rendkívüli szünetet rendeltek el: koronavírus miatt karanténba kerültek a gimnázium dolgozói

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli szünetet rendeltek el: koronavírus miatt karanténba kerültek a gimnázium dolgozói

Az egyik tanár koronavírus tesztje pozitív lett a mohácsi gimnáziumban, aki már az értekezleten és a dolgozói oktatáson is részt vett, ezért az intézmény összes dolgozója házi karanténba került. Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, hétfőtől pedig digitális oktatásra állnak át - írja a Szabad Pécs.

A portál szerint rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el szerdán a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban, majd később bejelentették, hogy digitális oktatásra állnak át. Csütörtökre derült ki, hogy az egyik tanár koronavírus tesztje pozitív lett és az érintett pedagógus múlt hét pénteken részt vett egy alkalmazotti oktatáson, majd nevelőtestületi értekezleten, ahol az intézmény teljes állománya (29 pedagógus, 10 technikai dolgozó) ott volt.

A járványügyi megelőző intézkedéseket a résztvevők maradéktalanul betartották. Az oktatáson, értekezleten résztvevők hatósági házi karanténba kerültek. Az intézményben kétnapos rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal. Tantermen kívüli, digitális munkarendet az Operatív Törzs rendelhet el, az EMMI erre vonatkozó javaslatát előkészítette. A teszteléssel kapcsolatban pedig a járványügyi hatóság tud további felvilágosítást adni.

– írta megkeresésükre a Mohácsi Tankerületi Központ vezetője, Käszné Lebő Zsuzsanna.

A Baranya Megyei Kormányhivatal sajtóreferensétől megkérdezték, hogy elkezdődött-e már az iskola dolgozóinak a tesztelése, vannak-e már eredmények. Valóban elrendelték-e a házi karantént a teljes testületnek, és hogy van-e arra esély, hogy ha a két hétnél hamarabb kiderül a tanárok és a dolgozók többségéről, hogy nem fertőzöttek (két negatív PCR-teszteredmény után például), akkor visszamehetnek-e vajon dolgozni. Még nem kaptak választ.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mohács

koronavírus