Újabb vidéki iskolában ütötte fel a fejét a koronavírus: karanténban egy osztály és tanáraik

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki iskolában ütötte fel a fejét a koronavírus: karanténban egy osztály és tanáraik

Akkor folytathatják újra a tanulók a tanulást, a tanárok pedig a munkát, ha két negatív PCR -tesztet tudnak felmutatni, vagy 14 nap karantén után igazolást hoznak a háziorvostól.

Megjelent a koronavírus a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban – számolt be róla a Hódpress. A portál híre szerint egy egész osztály nem járhat iskolába, és néhány olyan szaktanárnak is karanténba kellett vonulnia, akik érintkeztek a tanulókkal.

Hódiné Földesi Sára, a gimnázium igazgatója a Magyar Hangnak azt nyilatkozta:

Akkor folytathatják újra a tanulók a tanulást, a tanárok pedig a munkát, ha két negatív PCR -tesztet tudnak felmutatni, vagy 14 nap karantén után igazolást hoznak a háziorvostól. Amíg tiltott az érintett diákoknak a gimnázium látogatása, addig távoktatásban folyik tovább a képzésük.

Az elmúlt hetekben sok iskolában volt már példa hasonló intézkedésre. Legutóbb például arról számoltunk be, hogy egy szombathelyi általános iskolából hét teljes osztályt karanténba küldtek, miután egy pedagógus pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

hódmezővásárhely

karantén