Újabb vidéki iskolában ütötte fel a fejét a koronavírus: karanténban egy osztály és tanáraik

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki iskolában ütötte fel a fejét a koronavírus: karanténban egy osztály és tanáraik

Akkor folytathatják újra a tanulók a tanulást, a tanárok pedig a munkát, ha két negatív PCR -tesztet tudnak felmutatni, vagy 14 nap karantén után igazolást hoznak a háziorvostól.

Megjelent a koronavírus a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban – számolt be róla a Hódpress. A portál híre szerint egy egész osztály nem járhat iskolába, és néhány olyan szaktanárnak is karanténba kellett vonulnia, akik érintkeztek a tanulókkal.

Hódiné Földesi Sára, a gimnázium igazgatója a Magyar Hangnak azt nyilatkozta:

Akkor folytathatják újra a tanulók a tanulást, a tanárok pedig a munkát, ha két negatív PCR -tesztet tudnak felmutatni, vagy 14 nap karantén után igazolást hoznak a háziorvostól. Amíg tiltott az érintett diákoknak a gimnázium látogatása, addig távoktatásban folyik tovább a képzésük.

Az elmúlt hetekben sok iskolában volt már példa hasonló intézkedésre. Legutóbb például arról számoltunk be, hogy egy szombathelyi általános iskolából hét teljes osztályt karanténba küldtek, miután egy pedagógus pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

hódmezővásárhely

karantén