Itt a lista: ezekben a vidéki városokban lehet legdrágábban lakáshoz, házhoz jutni

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a lista: ezekben a vidéki városokban lehet legdrágábban lakáshoz, házhoz jutni

A felmérés alapján a téglalakások átlagos négyzetméterára a nagyobb városokban 331 ezer forint volt idén, a családi házak átlagos négyzetméterára idén 242 ezer forint.

Debrecen és Sopron vezeti a vidéki ingatlanpiaci árlistát az Otthon Centrum legfrissebb felmérése szerint, amelyben a cég elemzői a fővároson kívüli települések téglalakásainak és családi házainak árait hasonlították össze. A felmérés alapján a téglalakások átlagos négyzetméterára a nagyobb városokban 331 ezer forint volt idén. Az élen Debrecen áll négyzetméterenként 457 ezer forintos árral, a második Sopron 420 ezer forintos négyzetméterárral, míg a harmadik legdrágább város Veszprém, négyzetméterenként 392 ezer forinttal.

Ezt az átlagárat Székesfehérvár és Veszprém is megközelítette. Sopronban ennél valamivel olcsóbban, átlagosan 24 millió forintos áron lehetett lakáshoz jutni. Debrecen az ország második legnépesebb városa, ahol az utóbbi évek dinamikus fejlődése felvitte az ingatlanárakat. Sopron a fekvésének köszönheti népszerűségét, a városból napi ingázással elérhető Bécsújhely és Bécs, ami szélesíti a meglévő munkaerőpiaci lehetőségeket.

A felmérés szerint a családi házak átlagos négyzetméterára idén 242 ezer forint.

A többi nagyobb város ezektől az értékektől jelentősen elmaradt.

Az abszolút árak szerint Érden átlagosan 41 millióba került egy családi ház, Sopronban 38 millióba. Szegeden, Szolnokon és Szombathelyen is meghaladta az átlagos vételár a 30 millió forintot. Debrecenben 27 millió forint volt egy családi ház átlagos ára, mert az eladott családi házak alapterülete kisebb volt a más városokban lévőknél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

lakás

debrecen

sopron

ingatlanpiac

lakáspiac