Koronavírus: már ebben a városban is karanténban vannak a diákok tanáraikkal együtt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: már ebben a városban is karanténban vannak a diákok tanáraikkal együtt

Mint kiderült, egy alsó tagozatos, de tünetmentes gyerek pozitív koronavírus-tesztet produkált, erről a járási hivatal szeptember 10-én tájékoztatta az intézményt.

Egerben a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában egy osztály karanténba került, számolt be az Eger Televízió kedden. Mint kiderült, egy alsó tagozatos, de tünetmentes gyerek pozitív koronavírus-tesztet produkált, erről az egri járási hivatal szeptember 10-én tájékoztatta az intézményt. Az iskola a járványügyi protokoll szerint azonnal értesítette az állami szerveket, a fenntartót és az érintett osztályban tanulók szüleit.

A diákokat digitális tanrendben oktatják tovább, az intézmény helyiségeit fertőtlenítették. Az iskolában több fertőzöttről egyelőre nem tudnak.

Az erről szóló műsort itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

eger

iskola

karantén