Nagyszabású projekt indul ebben a megyében: két fürdőhelyet is fejlesztenek

MTI   
  Megosztom
Nagyszabású projekt indul ebben a megyében: két fürdőhelyet is fejlesztenek

Az idei nyáron mindkét helyszínen jelentősen több volt a fürdővendég a korábbi évekhez képest.

Mintegy 170 millió forintos fejlesztést valósítanak meg az önkormányzatok Tolna megye két szabadvízi fürdőhelyén a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával - közölték a települések vezetői. Faddon 60 millió forintos projekt részeként kikotorják az iszappal feltelt Bartal-csatornát, csónaklépcsőket építenek, így átjárható lesz a faddi és a tolnai Duna-holtág - mondta Fülöp János polgármester.

- tette hozzá. A munkát ez év őszén kezdik, és a tervek szerint 2021. tavasszal fejezik be.

Szálkán a Top 116 millió forintos támogatásával a 67 hektáros Szálkai-tavon alakítanak ki partvédelmet, amire azért van szükség, mert az elmúlt években a csapadék bemosta a töltésgátat a tó medrébe - mondta Pálfi János polgármester.

Az idei nyáron mindkét helyszínen jelentősen több volt a fürdővendég a korábbi évekhez képest. Szálkán évente 30 ezren keresik fel a tavat, az idei szezonban mintegy 40 ezer vendég fordult meg, és a szállások teljes kihasználtsággal működtek - mondta Pálfi János. Wusching Gábor, a Faddon településüzemeltető Fatodi Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a szintén Top támogatással, 140 millió forintos forrásból felújított fadd-dombori szabadstrandot hétvégente több ezren keresték fel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

fürdőhely

tolna megye

fadd

szálka