Ez durva: száz köbméter hulladékot pakoltak le a természetvédelmi területen

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: száz köbméter hulladékot pakoltak le a természetvédelmi területen

Körülbelül száz köbméternyi építési hulladékot szállítottak illegálisan a Pécs melletti természetvédelmi területre, amire a hatóságok figyelmét a helyiek hívták fel - írja a Szabad Pécs.

A portál szerint körülbelül száz köbméternyi építési hulladékot raktak le illegálisan az Ezeréves Gesztenyés néven ismert Pécs melletti természetvédelmi területen. A hatóságok figyelmét a helyiek hívták fel az esetre: a hírek szerint tetten is érték az elkövetőket. A cikk alapján egy tervezett új pécsi Mecsek-oldali társasház építését megelőző bontásból származhat a törmelék.

A Szabad Pécs a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát is megkereste. A hatóság közölte, hogy már másnap szemlét tartottak a helyszínen, ahol ismét két teherautó akart szemetet borítani a természetvédelmi területre. Ezt a kormányhivatal helyszínen lévő munkatársai megakadályoztak, és hatósági eljárás indult.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

illegális

hulladék

szemét

pécs

tájvédelem