Koronavírus: hamarosan meg kell nyitni a vidéki mobil járványkórházat

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: hamarosan meg kell nyitni a vidéki mobil járványkórházat

A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal – nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását, írta meg a Baon.hu. A lap dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatót idézte, aki az M1 híradójának nyilatkozott, és azt is elmondta: a járványkórházban a koronavírus-gyanús betegeket egyéni izolációban helyezik el, egy kórteremben kizárólag egy gyanús beteg van. "Huszonhét kórterem áll rendelkezésünkre, és ahhoz, hogy a betegutak ne keveredjenek, ezeknek a kórtermeknek járványügyi szempontból két ajtaja van. Az egyik az épület belső folyosója felé néz és hermetikusan lezárt, nem nyitható ki. A másik ajtó az udvarról, kívülről közelíthető meg. Ezeket csak akkor nyitjuk ki, amikor a kollégák dolgoznak és be kell menniük a kórterembe, egyébként zárva tartjuk őket. Az udvarra néző ablakok viszont kinyithatók" – részletezte a főigazgató.

A halasi Covid intenzív osztályt a folyamatosan növekvő betegszám miatt első ütemben dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének kérésére

Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal

– nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs, aki szerint a jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

kiskunhalas

járványkórház