Koronavírus: hamarosan meg kell nyitni a vidéki mobil járványkórházat

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: hamarosan meg kell nyitni a vidéki mobil járványkórházat

A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal – nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását, írta meg a Baon.hu. A lap dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatót idézte, aki az M1 híradójának nyilatkozott, és azt is elmondta: a járványkórházban a koronavírus-gyanús betegeket egyéni izolációban helyezik el, egy kórteremben kizárólag egy gyanús beteg van. "Huszonhét kórterem áll rendelkezésünkre, és ahhoz, hogy a betegutak ne keveredjenek, ezeknek a kórtermeknek járványügyi szempontból két ajtaja van. Az egyik az épület belső folyosója felé néz és hermetikusan lezárt, nem nyitható ki. A másik ajtó az udvarról, kívülről közelíthető meg. Ezeket csak akkor nyitjuk ki, amikor a kollégák dolgoznak és be kell menniük a kórterembe, egyébként zárva tartjuk őket. Az udvarra néző ablakok viszont kinyithatók" – részletezte a főigazgató.

A halasi Covid intenzív osztályt a folyamatosan növekvő betegszám miatt első ütemben dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének kérésére

Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal

– nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs, aki szerint a jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

kiskunhalas

járványkórház