Örülhetnek a balatoni horgászok: 15 tonna pontyot telepítettek a magyar tengerbe

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a balatoni horgászok: 15 tonna pontyot telepítettek a magyar tengerbe

Kedden hajnalban elkezdődött az őszi lehalászati szezon az Irmapusztai tógazdaságban, így a tervek szerint a nap végére három helyszínen összesen 15 301 kg háromnyaras pontyot telepítenek a Balatonba - írja a balatonihal.hu.

A portál szerint kedden hajnalban elkezdődött az őszi lehalászati szezon az Irmapusztai tógazdaságban.

Amivel idén már 93 562 kg-ot teljesülhetett a 300 000 kg-os éves pontytelepítési kötelezettségből. A balatonlellei mólón egy fuvarral 2701 kg, Balatonfűzfőn a helyi horgászegyesület kikötőjében egy pótkocsis kamionnal 9018 kg, majd végül Siófokon, a Cinege-patak torkolatánál két fuvarral 3582 kg háromnyaras pontyot telepítenek a Balatonba.

A tervek szerint a pontytelepítések egész héten tartanak majd. Holnap a badacsonyi és a balatonlellei kikötőkben, valamint Siófokon a Cinege-patak torkolatánál tervezik a háromnyaras pontytelepítést.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hal

balaton

haltelepítés