Örülhetnek a balatoni horgászok: 15 tonna pontyot telepítettek a magyar tengerbe

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a balatoni horgászok: 15 tonna pontyot telepítettek a magyar tengerbe

Kedden hajnalban elkezdődött az őszi lehalászati szezon az Irmapusztai tógazdaságban, így a tervek szerint a nap végére három helyszínen összesen 15 301 kg háromnyaras pontyot telepítenek a Balatonba - írja a balatonihal.hu.

A portál szerint kedden hajnalban elkezdődött az őszi lehalászati szezon az Irmapusztai tógazdaságban.

Amivel idén már 93 562 kg-ot teljesülhetett a 300 000 kg-os éves pontytelepítési kötelezettségből. A balatonlellei mólón egy fuvarral 2701 kg, Balatonfűzfőn a helyi horgászegyesület kikötőjében egy pótkocsis kamionnal 9018 kg, majd végül Siófokon, a Cinege-patak torkolatánál két fuvarral 3582 kg háromnyaras pontyot telepítenek a Balatonba.

A tervek szerint a pontytelepítések egész héten tartanak majd. Holnap a badacsonyi és a balatonlellei kikötőkben, valamint Siófokon a Cinege-patak torkolatánál tervezik a háromnyaras pontytelepítést.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hal

balaton

haltelepítés