Újabb gigaberuházás a Balatonnál: családi luxusszálloda és élménypark épül, ekkorra lehet kész

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gigaberuházás a Balatonnál: családi luxusszálloda és élménypark épül, ekkorra lehet kész

A tematikus játékelemeket tartalmazó üdülőközpont alapkövét szeptember 29-én tették le. A Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül történetét követi majd végig kaland-játszóházzal, élményfürdővel és vidámpark elemekkel.

2022 tavaszára készül el a Balaton-part legújabb gyermekbarát élményparkja, a BalaLand FamilyPark Szántódon, amiről korábban már mi is írtunk. A tematikus játékelemeket tartalmazó üdülőközpont alapkövét szeptember 29-én tették le. A Kisfaludy tematikus élményparkfejlesztési konstrukcióban, 3.449.900.000 forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló FamilyPark

A KÉSZ Csoport generálkivitelezésében létesülő üdülőterület megvalósításán egyszerre akár 120-an is dolgoznak majd annak érdekében, hogy határidőre elkészüljön a szórakoztató központ. Az egyedi, tematikus szálloda és élménypark a Szepesi család, valamint az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként nagymértékben növeli majd a Balaton térségének minőségi szálláshely-kínálatát.

5,5 hektáros területen, 300 méteres partszakasszal rendelkező ötcsillagos, tematikus szálloda és élménypark készül Szántódon, amely a hazai szállodapiacon kiemelkedő tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron pénzügyi befektetőként megjelent ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

Az üdülőközpont mindamellett, hogy nagy mértékben támogatja majd a térség minőségi szálláshely kínálatát, közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben.

A BalaLandhez tartozó FamilyPark élménykomplexum elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül tematikájával. A komplexum koncepciótervét a LIMA Design Stúdió készítette, a kivitelezéssel pedig a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalatát, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-t bízták meg. A beruházás részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormányának projektfinanszírozásával valósul meg.

Az élményt a hazánkban eddig még nem látott, máshol nem kipróbálható egyedi vizes és száraz játékelemek teszik majd igazán különlegessé az egész család számára. A szintén most épülő BalaLand Hotel vendégei mellett a Szántód környékére utazó családokat, a Balaton partján nyaralókat is várja majd a park, mindazokat, akik szeretnének kiszakadni a hétköznapokból.

„Építészeti szempontból nagyon összetett feladatról van szó, hiszen most nem „csak” egy létesítmény, egy épület felépítésére vállalkoztunk, hanem egy különböző elemekből álló komplex élményparkot kell megalkotnunk, ahol az ide látogató családok minden tagja kiszakadhat egy kicsit a hétköznapokból.” – emelte ki az alapkőletételi ünnepségen Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója.

Címkép: Nagy Mihály (magyarepitok.hu)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élménypark

szántód

balaton

beruházás

élménypark