Elvonultak a gólyák: így tartják karban a fészkeiket a szakemberek, míg vissza nem térnek

HelloVidék   
  Megosztom
Elvonultak a gólyák: így tartják karban a fészkeiket a szakemberek, míg vissza nem térnek

Az áramszolgáltató és a természetvédelmi hatóság szoros együttműködésben dolgozik az egész év folyamán. A hatalmas „építmények” sok esetben sérültek, helyenként az áramellátás biztonságát is veszélyeztethetik.

Elvonultak a gólyák, a szakemberek nekiálltak a fészkek karbantartásának. A hatalmas „építmények” sok esetben sérültek, helyenként az áramellátás biztonságát is veszélyeztethetik. Az áramszolgáltató és - Nagykanizsa környékén - a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai közösen végzik e tevékenységet, írja a kanizsaujsag.hu.

Ilyenkor tudjuk az egész évben felgyülemlett munkálatokat elvégezni. Van olyan is, amikor engedélyt kell kérni, az már hosszadalmasabb folyamat. A hatóságtól engedélyt kell kérnünk, ha valamiért áthelyezésre kerül a fészek, vagy egy új fészektartót helyezünk fel

– nyilatkozta Lökkös Andor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre. Az áramszolgáltató és a természetvédelmi hatóság szoros együttműködésben dolgozik az egész év folyamán.

Mi jellemzően azokat az eszközöket illetve feltételeket biztosítjuk számukra, amik a munkálatok elvégzéséhez szükségesek. Például kosaras, emelő autóval állunk a rendelkezésükre, hogy a fészket meg tudják közelíteni, vagy éppen egy tervezett üzemszünetet hirdetünk meg, feszültségmentesítjük azt a vezetékszakaszt, ahol a beavatkozásra van szükség

– fejtette ki Varga Ivett, az EON szóvivője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

gólyafészek

balaton-felvidéki nemzeti park

áramszolgáltató

karbantartás