Magyar siker: elképesztő rekordot döntött a Balatonon a férfi

MTI   
  Megosztom
Magyar siker: elképesztő rekordot döntött a Balatonon a férfi

Bors Máté egy támasztóuszonyos szörffel megdöntötte a Keszthely-Kenese távon kiírt gyorsasági rekordot. A csúcsdöntés során az 50 kilométer/órás sebességet is elérte.

Bors Máté egy támasztóuszonyos szörffel megdöntötte a Keszthely-Kenese távon kiírt gyorsasági rekordot. A 2024-es párizsi olimpiára készülő versenyző a légvonalban közel 80 kilométeres távolságot 1 óra 36 perc alatt teljesítette.

Az eredetileg vitorlázók számára 1921-ben kiírt rekordversenyen már több kategóriában is lehet indulni, létezik egytestű hajókkal, több testűvel és egyéb vízisport sporteszközzel is felállított csúcs.

A hagyományok szerint a távot teljesítőknek az indulás és az érkezés időpontját a keszthelyi és a balatonkenesei vasútállomáson pecséttel szükséges hitelesíteni.

Egy ilyen rekord megdöntéséhez folyamatosan készenlétben kell állni, nézni az időjárást és ha kedvező a széljárás, azonnal elindulni

- mondta Bors Máté, jelezve, a rekord mellett az volt a célja, hogy minél többen megismerjék az úgynevezett iQFOiL - támasztóuszonyos vagy repülőszárnyas - szörföt. A 2024-es játékokon már ezzel versenyeznek a szörfösök.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szörf

rekord

balaton

sport