Ezt hagyta maga mögött az ítéletidő: lakóházakat rongált meg a vihar

MTI   
  Megosztom
Ezt hagyta maga mögött az ítéletidő: lakóházakat rongált meg a vihar

A viharos időjárás 110 helyen okozott károkat országszerte - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a legtöbb gondot a hirtelen felerősödött szél okozta fakidőlések és ágleszakadások eredményezték. A katasztrófavédelem a legtöbb beavatkozást az ország nyugati részén végezte.

Mint mondta, Nógrád megye Jobbágyi községében egy fenyőfa leszakította az áramvezetéket, emiatt csaknem 800 fogyasztónál nem volt áramszolgáltatás.

A viharos időjárás máshol is jelentős károkat okozott, így például a Tolna megyei Gyulaj községben az erős szél 13 lakóházat rongált meg, ezek közül egyet lakhatatlanná tett

- tette hozzá, megjegyezve, hogy személyi sérülés nem történt.

Az OKF vasárnap reggeli közleményében azt írta, a viharkárok felszámolásához Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megye területén riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katasztrófavédelem

vihar

viharkár

viharkárok

országos katasztrófavédelmi főigazgatóság