Rengeteg pénzbe kerülhet a fűtési szezon indulása: erre kell figyelnünk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg pénzbe kerülhet a fűtési szezon indulása: erre kell figyelnünk

Aki eddig még nem tett meg, az feltétlenül nézesse meg az otthoni fűtőeszközöket egy szakemberrel: igaz, nem olcsó mulatság, de a biztonságunk érdekében elengedhetetlen. Előre szólunk, nagyon drága lesz!

Habár tegnap még gyönyörű őszi időnk volt, mára nem jósoltak ilyen meleget a meteorológusok, és a jövő héten már fokozatosan csökken a napi átlaghőmérséklet. Tehát lassan ott is be kell kapcsolni a fűtést, ahol szeptemberben ezt még meg lehetett úszni.

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották. Aki tehát eddig még nem tett meg, az feltétlenül nézesse meg az otthoni fűtőeszközöket egy szakemberrel, hiszen mindenkinek, egyéni felelőssége, hogy gondoskodjon otthona fűtési rendszerének biztonságáról.

A hónapok óta nem használt tüzelőberendezésekben ugyanis meglazulhatnak a tömítések, az alkatrészek elmozdulhatnak, ezért az első fűtési nap előtt szakemberrel kell átvizsgáltatni. Mivel továbbra sem enyhült a szakemberhiány ebben az ágazatban, idén is meg kell fizetni az árát az ellenőrzéseknek: Budapesten és az agglomerációban jellemzően 12 - 14 ezer forintért ellenőrzik a készülékeket, valamivel drágábban, mint tavaly, ebben azonban még nincs benne a kiszállás díja, ami legalább még egyszer ennyi. Vidéken, messze a fővárostól valamivel olcsóbban dolgoznak a szakik, ám 20 ezer forintot minimum ott is rá kell szánnunk a műveletre.

És ne lepődjünk meg, ha csak hetek múlva kapunk időpontot, hiszen nagyon leterheltek az évnek ebben a szakában a jó szakemberek, hiszen nagyon nem mindegy, hogy ki ellenőrzi a rendszert. Mielőtt ennyi pénzt kifizetnénk valakinek, győződjünk meg róla, hogy meg is érdemli. A szakképesített gázszerelői igazolvánnyal rendelkezők nyilvántartása 2020. január 1-től a Magyar Mérnöki Kamara honlapján érhető el. Érdemes utánanézni, kinek a kezébe adjuk saját és családunk biztonságát.

További fontos információkat a fűtési szezon indulásáról, a teljes cikkben a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

fűtés

fűtési szezon

tél

ősz

hideg

számla