Gyökeresen átalakul a pécsi gyár: a világpiacra szánják ezt az új terméket

HelloVidék   
  Megosztom
Gyökeresen átalakul a pécsi gyár: a világpiacra szánják ezt az új terméket

Új irányt vehet a pécsi dohánygyártás, hiszen a javaslat szerint jelentős kapacitás bővítést és egy eddig nem gyártott, innovatív termék elindítását is tervezik. A folyamat várhatóan hatással lesz a helyi foglalkoztatásra is.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. megkezdi a pécsi gyárának átalakításáról szóló belső javaslat áttekintését. A javaslat a magyar gyárban a nikotinpárna kategória gyártási kapacitásának jelentős bővítését, egy eddig a pécsi üzemben nem gyártott termék, a sodródohány gyártásának elindítását foglalja magában. Ezzel párhuzamosan, a javaslat szerint a hagyományos cigaretta gyártását a BAT más gyáraiba helyeznék át.

A javasolt átalakítással a pécsi üzem válna a legnagyobb olyan gyárrá a BAT vállalatcsoporton belül, amely egy innovatív termékkategóriát, nikotinpárnát állít elő. A termékkategóriát a világpiacon értékesíti a vállalat. A folyamat várhatóan hatással lesz a helyi foglalkoztatásra, ennek részletei még az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel történő egyeztetések tárgyát képezik. A kezdeményező lépéseket a vállalat megtette az érintettek felé, a végső döntés ezen egyeztetések eredményeként fog megszületni.

A Pécs számára javasolt új irány azt eredményezheti, hogy gyárunk fontos szerepet kap a BAT vállalatcsoport stratégiájában az új, innovatív termékkategóriák terén

– mondta a lépés kapcsán Orosz Zoltán, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. ügyvezetője. Hozzátették, hogy az átalakítás a BAT termékeinek hazai forgalmazását, valamint a nagy- és kiskereskedelmi partnerekkel való együttműködést nem fogja érinteni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

dohány

gyár

pécs