Gyökeresen átalakul a pécsi gyár: a világpiacra szánják ezt az új terméket

HelloVidék   
  Megosztom
Gyökeresen átalakul a pécsi gyár: a világpiacra szánják ezt az új terméket

Új irányt vehet a pécsi dohánygyártás, hiszen a javaslat szerint jelentős kapacitás bővítést és egy eddig nem gyártott, innovatív termék elindítását is tervezik. A folyamat várhatóan hatással lesz a helyi foglalkoztatásra is.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. megkezdi a pécsi gyárának átalakításáról szóló belső javaslat áttekintését. A javaslat a magyar gyárban a nikotinpárna kategória gyártási kapacitásának jelentős bővítését, egy eddig a pécsi üzemben nem gyártott termék, a sodródohány gyártásának elindítását foglalja magában. Ezzel párhuzamosan, a javaslat szerint a hagyományos cigaretta gyártását a BAT más gyáraiba helyeznék át.

A javasolt átalakítással a pécsi üzem válna a legnagyobb olyan gyárrá a BAT vállalatcsoporton belül, amely egy innovatív termékkategóriát, nikotinpárnát állít elő. A termékkategóriát a világpiacon értékesíti a vállalat. A folyamat várhatóan hatással lesz a helyi foglalkoztatásra, ennek részletei még az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel történő egyeztetések tárgyát képezik. A kezdeményező lépéseket a vállalat megtette az érintettek felé, a végső döntés ezen egyeztetések eredményeként fog megszületni.

A Pécs számára javasolt új irány azt eredményezheti, hogy gyárunk fontos szerepet kap a BAT vállalatcsoport stratégiájában az új, innovatív termékkategóriák terén

– mondta a lépés kapcsán Orosz Zoltán, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. ügyvezetője. Hozzátették, hogy az átalakítás a BAT termékeinek hazai forgalmazását, valamint a nagy- és kiskereskedelmi partnerekkel való együttműködést nem fogja érinteni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

dohány

gyár

pécs