Koronavírus: így fog működni az új típusú PCR-teszt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: így fog működni az új típusú PCR-teszt

A friss eredmények alapján megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust. Nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, akár megháromszorozhatja.

Teljesen megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust - mondta az eljárás elővizsgálatában Magyarországról részt vevő Semmelweis Egyetem (SE) rektora. Merkely Béla ismertette: az új diagnosztikus eljárás - az eddigi PCR-tesztekkel ellentétben -

Így a gyógyításban és a kontaktkeresésben is nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, akár megháromszorozhatja.

A teszt azonnal a mindennapok részévé válhat, mivel a fejlesztő cég már rendelkezik terjesztési engedéllyel - mondta, megjegyezve: a SE készen áll arra, hogy egy-két héten belül ezeket az új PCR-teszteket is használja.

Azzal kapcsolatban, hogy a Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, sikeresen szintetizálta a koronavírus kezelésére szolgáló hatóanyagot, a remdesivirt, a rektor azt mondta, hogy ez az első komoly előrelépés a gyógyszerpiacon a koronavírus gyógyítására. A remdesivir jelenleg a leghatékonyabb kezelést biztosítja a középsúlyos esetekben; a kezelés kórházban történik, általában öt napon keresztül, hat ampulla beadásával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

járvány

pcr-teszt