Praktikus megoldás: erre használja a több száz milliós támogatást a magyar város

MTI   
  Megosztom
Praktikus megoldás: erre használja a több száz milliós támogatást a magyar város

A régen épült mohácsi bölcsőde bővítése nem megoldható, ezért egy több mint száz gyermek befogadására alkalmas új, korszerű bölcsődét építenek egy nyolcszázmillió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően a városban.

Több mint száz gyermek befogadására alkalmas új, korszerű bölcsődét építenek egy nyolcszázmillió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően Mohácson. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló új bölcsődei épület egy földszintes, a nevelési-gondozási egységeket és egy időszakos gyermekfelügyeleti, illetve játszóház funkciót betöltő helyiségcsoportot magába foglaló részből, valamint egy kétszintes gazdasági, igazgatási, szociális tömbből áll. Utóbbi épületrészben a konyha és a kiszolgálórészleg kap majd helyet.

Kitértek arra is, hogy az épület körül fedett kerékpártárolók, továbbá harminc személygépkocsi számára parkolóhelyek is létesülnek.

A 2022 végére elkészülő fejlesztésre azért van szükség, mert egyre nagyobb a városban az igény a bölcsődei férőhelyekre, és egy másik, régen épült mohácsi intézmény bővítése nem megoldható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

fejlesztés