Durvuló esőzés és tomboló szél: ezeken a helyeken nagy lehet a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Durvuló esőzés és tomboló szél: ezeken a helyeken nagy lehet a baj

Újabb kiadós esőzésre lehet számítani és a fokozódó szél miatt még hidegebbnek érezhetjük az egyébként jellemzően csapadékos napot. A Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Még szinte el sem állt, de már újabb adag kiadós eső érkezett Magyarországra. Ma keletre is megérkezik a hidegebb légtömeg, a szeles idő pedig tovább ronthatja majd a hőérzetünket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi szerint túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet.

Délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon, reggel, délelőtt még a Zemplén térségében is kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések. A Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél. A Kisalföldön, Alpokalján, Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérik a 70-75 km/h-t (a Dunántúli-khg. területén időnként 80-85 km/h sem kizárt), majd délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél.

A Zempléni-hegység térségében is megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északkeleti szél, 60-70 km/h körüli maximális széllökésekre készülhetünk, majd délelőtt fokozatosan legyengül a szél a térségben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

eső

szél

előrejelzés