Koronavírus: fertőzötteket találtak a vidéki iskolában, karanténban több osztály és tanáraik

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: fertőzötteket találtak a vidéki iskolában, karanténban több osztály és tanáraik

6 diák esetében mutattak ki koronavírus fertőzést, a kontaktkutatás alapján az érintett pedagógusok és osztályok esetében hatósági karantént rendeltek el. A nevelőtestületből egy pedagógus fertőzése miatt egy felsős osztály került járványügyi megfigyelés alá.

A pécsi Szent Mór Iskolaközpontból 17 tanárt és komplett, felső osztályos évfolyamokat helyeztek karanténba, írja a Pécsaktuál.hu. Információikat több diák is megerősítette, majd közleményben reagált az iskola is.

Az intézmény vezetője így tájékoztatott:

"A Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumában 6 diák esetében mutattak ki koronavírus fertőzést. A kontaktkutatás alapján az érintett pedagógusok és osztályok esetében hatósági karantént rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az érintett személyek ennek értelmében hatósági karanténban vannak. A gimnázium többi osztálya esetében az oktatás gördülékeny biztosítása érdekében digitális oktatást rendelt el az EMMI 2020. október 13-tól október 16-ig.

Intézményünkben a folyamatos napközbeni felületfertőtlenítés, a tanulók és dolgozók számára gyakori kézfertőtlenítés, a reggeli érkezési hőmérsékletmérés és a közösségi terekben a kötelező maszkhasználat mellett a tanórákon is bevezettük a kollégákat, felsős és gimnazista tanulókat érintő állandó maszkhasználatot", írja a portál.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

karantén

pécs