Tragikus hír: elhunyt a legendás vidéki cukrászmester, a messze földön híres krémes megalkotója

HelloVidék   
  Megosztom
Tragikus hír: elhunyt a legendás vidéki cukrászmester, a messze földön híres krémes megalkotója

A polgári kávéházakkal összeforrt Bergmann név nem csak Balatonfüreden, de országszerte is fogalommá vált az évek során. Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester hosszú betegség után hunyt el.

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester, közölte a Balatonfüred.hu. Mint írják, Bergmann Ernő régi vendéglátós család sarja volt, édesapja 1939-ben nyitotta meg első cukrászdáját Győrben. Az üzletet 1949-ben államosították, majd az 1955-ben visszakapott családi házban cukrászdát alakítottak ki, ahol a család és Bergmann Ernő éjt nappallá téve dolgozott. 1966-1968 között a budapesti Gerbeaud-ban (akkor Vörösmarty) mestervizsgát tett és az ezt követő négy évben édesapjával dolgozott. 1972-től a balatonfüredi Hotel Marina cukrászati termelőüzemét vezette. 1992-ben nyitotta meg cukrászdáját Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. A második a balatonfüredi Aranycsillag Szálloda éttermének polgári cukrászdává varázsolásával 1998-ban nyitott ki.

A híres “Bergmann krémes” a Balatonfüred Városi Értéktár Bizottság döntése alapján a közelmúltban városi érték is lett. Az írásban idézik Bergmann Ernő szakmai hitvallását is:

Amellett, hogy ez a szakma rendkívül munkaigényes, fegyelmet és alázatot követel, csak akkor tud az ember versenyben maradni, ha minőséget ad. Minőséget pedig csak minőségből lehet előállítani. Ez talán még a titok része.

A város életéből hiányozni fog ikonikus személyisége, de nevét őrzik cukrászdái, az általa képviselt minőséget pedig viszi tovább a családja.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halálhír

gyászhír

balatonfüred

bergmann ernő

bergmann cukrászda

bergmann krémes