Tragikus hír: elhunyt a legendás vidéki cukrászmester, a messze földön híres krémes megalkotója

HelloVidék   
  Megosztom
Tragikus hír: elhunyt a legendás vidéki cukrászmester, a messze földön híres krémes megalkotója

A polgári kávéházakkal összeforrt Bergmann név nem csak Balatonfüreden, de országszerte is fogalommá vált az évek során. Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester hosszú betegség után hunyt el.

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester, közölte a Balatonfüred.hu. Mint írják, Bergmann Ernő régi vendéglátós család sarja volt, édesapja 1939-ben nyitotta meg első cukrászdáját Győrben. Az üzletet 1949-ben államosították, majd az 1955-ben visszakapott családi házban cukrászdát alakítottak ki, ahol a család és Bergmann Ernő éjt nappallá téve dolgozott. 1966-1968 között a budapesti Gerbeaud-ban (akkor Vörösmarty) mestervizsgát tett és az ezt követő négy évben édesapjával dolgozott. 1972-től a balatonfüredi Hotel Marina cukrászati termelőüzemét vezette. 1992-ben nyitotta meg cukrászdáját Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. A második a balatonfüredi Aranycsillag Szálloda éttermének polgári cukrászdává varázsolásával 1998-ban nyitott ki.

A híres “Bergmann krémes” a Balatonfüred Városi Értéktár Bizottság döntése alapján a közelmúltban városi érték is lett. Az írásban idézik Bergmann Ernő szakmai hitvallását is:

Amellett, hogy ez a szakma rendkívül munkaigényes, fegyelmet és alázatot követel, csak akkor tud az ember versenyben maradni, ha minőséget ad. Minőséget pedig csak minőségből lehet előállítani. Ez talán még a titok része.

A város életéből hiányozni fog ikonikus személyisége, de nevét őrzik cukrászdái, az általa képviselt minőséget pedig viszi tovább a családja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halálhír

gyászhír

balatonfüred

bergmann ernő

bergmann cukrászda

bergmann krémes