Harangjáték csendül fel a vidéki városban: itt hallhatjuk először

MTI   
  Megosztom
Harangjáték csendül fel a vidéki városban: itt hallhatjuk először

Harangjáték lesz hallható vasárnap a debreceni református Nagytemplomban az első istentiszteletet emlékére. Az egyházközség tavaly novemberben hirdetett adománygyűjtést egy 24 harangból álló harangjáték elkészítésére.

Huszonnégy harangból felcsendülő harangjáték lesz hallható vasárnap a debreceni református Nagytemplomban annak emlékére, hogy az első istentiszteletet 1819. november 24-én tartották az ikonikus épületben.

A Debrecen-nagytemplomi református egyházközség elnöksége a múlt év végén, a kétszáz éves jubileum alkalmából határozta el, hogy méltó és maradandó emléket állít az első istentiszteletnek. Az egyházközség tavaly novemberben hirdetett adománygyűjtést egy 24 harangból álló harangjáték elkészítésére.

A harangjáték elkészítéséhez szükséges 20 millió forint rövid időn belül összegyűlt az adományozóknak köszönhetően, akik között magánszemélyek, vállalatok, egyházi és önkormányzati szervek is voltak.

A dallamok először a vasárnap délelőtti ünnepi hálaadó istentiszteleten csendülnek fel, amelyen Fekete Károly tiszántúli református püspök hirdet igét. A harangjáték adventkor minden vasárnap megszólal majd, és a későbbiekben a tervek szerint naponta hallható lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

harang

harangjáték

debrecen