Vége az esőnek: ezen a napon akár 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet

HelloVidék   
  Megosztom
Vége az esőnek: ezen a napon akár 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet

A körülbelül egy hete tartó borongós, esős őszi idő után bizonyára már mindenki várja, hogy visszatérjen a napsütés és a hőmérő higanyszála is kicsit magasabbra kússzon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján már nem is kell olyan sokáig várnunk.

Ha megtehetjük, fel se keljünk - írta szombat reggel Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akik mégis felkeltek azokat ma is többnyire erősen felhős, borult időjárás fogadta. Jó hír azonban, hogy az OMSZ előrejelzései szerint változás van a láthatáron és jövő héten úgy érezhetjük, hogy már-már visszatért a vénasszonyok nyara.

Azt írják:

A jövő hét közepéig marad a hideg, szerdától viszont markáns melegedés kezdődik a magasban. Az egymást váltó mediterrán ciklonok helyett, lesz egy nagy légörvény tőlünk nyugatra, így ennek a képződménynek az előoldalán érkezik a meleg levegő.

A közösségi oldalra feltöltött ábrákon a melegedés esélyeit szemléltetik, ami a szakemberek előrejelzése alapján egészen magas.

15 fok fölé jó eséllyel benézünk, sőt nyugaton már a 20 fok feletti értékeknek is nagy a valószínűsége

- fogalmaznak.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ősz

melegedés

időjárás

időjárás előrejelzés