Koronavírus: újabb szigorításokról dönthetnek hétfőn

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb szigorításokról dönthetnek hétfőn

Több területen is szigoríthat a jelenlegi járványügyi szabályozásokon az Országgyűlés. A hétfőn sürgősséggel megtárgyalt javaslatcsomag a maszk viselést is súlyosabban szankcionálná - írja a Népszava.

A lap információi szerint hétfőn dönt az Országgyűlés az új járványügyi szigorításról. Az intézkedések több területre is kiterjedhetnek majd. Várhatóan a maszk viselés szabályai szigorodnak: szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják, ha valaki nem viseli a védőmaszkot, amikor olyan helyen tartózkodik, ahol kötelező.

A jelenleg érvényben lévő intézkedések alapján üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe.

Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat. A hétfőn sürgősséggel megtárgyalt javaslatcsomag egyik eleme ezt jelentősen szigorítaná.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

bejelentés

korlátozás