Hatalmas ugrás a mezőgazdaságnak: így karolja fel a siófoki gyümölcslégyártó az ágazatot

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas ugrás a mezőgazdaságnak: így karolja fel a siófoki gyümölcslégyártó az ágazatot

A siófoki gyümölcslégyártó a magyar őszibarack versenyképességét erősítő termék vagy folyamat megvalósítására fogalmazott meg kihívást. A 3 hónapos programban a kiválasztott startupok a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára és versenyképesebbé tételére dolgoznak ki innovatív megoldásokat - írja a Magro.

A portál szerint a SIÓ-Eckes a hazai gyümölcslégyártók közül elsőként segíti széleskörű iparági tapasztalataival magyar agrár-startupok együttműködését. A cég a magyar őszibarack versenyképességét erősítő termék vagy folyamat megvalósítására fogalmazott meg kihívást, amelynek fókuszában a termesztés gazdaságosságának erősítése, a hazai éghajlatnak megfelelő őszibarackfajták kiválasztása, megfelelő növényvédelmi és kezelési eljárások vagy a munkaerőszükségletet csökkentő automatizációs megoldás áll.

A SIÓ-Eckes képviselői a bemutatott projektötletek közül két csapat kooperációjára épülő projekt támogatása mellett döntött.

A november végén záruló, 3 hónapos programban a kiválasztott startupok a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára és versenyképesebbé tételére dolgoznak ki innovatív megoldásokat. A COVID-19 járványhelyzetre tekintettel a gyártó virtuális mentorációval támogatja a két hazai startup szoros együttműködését. A vállalat az inkubációs program három hónapja alatt rendszeres online workshopokban figyelemmel kíséri és iparági tapasztalataival segíti a csapatok együttműködését.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

őszibarack

barack

gyümölcslé

siófok

startup