Hatalmas ugrás a mezőgazdaságnak: így karolja fel a siófoki gyümölcslégyártó az ágazatot

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas ugrás a mezőgazdaságnak: így karolja fel a siófoki gyümölcslégyártó az ágazatot

A siófoki gyümölcslégyártó a magyar őszibarack versenyképességét erősítő termék vagy folyamat megvalósítására fogalmazott meg kihívást. A 3 hónapos programban a kiválasztott startupok a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára és versenyképesebbé tételére dolgoznak ki innovatív megoldásokat - írja a Magro.

A portál szerint a SIÓ-Eckes a hazai gyümölcslégyártók közül elsőként segíti széleskörű iparági tapasztalataival magyar agrár-startupok együttműködését. A cég a magyar őszibarack versenyképességét erősítő termék vagy folyamat megvalósítására fogalmazott meg kihívást, amelynek fókuszában a termesztés gazdaságosságának erősítése, a hazai éghajlatnak megfelelő őszibarackfajták kiválasztása, megfelelő növényvédelmi és kezelési eljárások vagy a munkaerőszükségletet csökkentő automatizációs megoldás áll.

A SIÓ-Eckes képviselői a bemutatott projektötletek közül két csapat kooperációjára épülő projekt támogatása mellett döntött.

A november végén záruló, 3 hónapos programban a kiválasztott startupok a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára és versenyképesebbé tételére dolgoznak ki innovatív megoldásokat. A COVID-19 járványhelyzetre tekintettel a gyártó virtuális mentorációval támogatja a két hazai startup szoros együttműködését. A vállalat az inkubációs program három hónapja alatt rendszeres online workshopokban figyelemmel kíséri és iparági tapasztalataival segíti a csapatok együttműködését.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

őszibarack

barack

gyümölcslé

siófok

startup