Koronavírusos tanárok és diákok: így fertőtlenítik a vidéki iskolát

MTI   
  Megosztom
Koronavírusos tanárok és diákok: így fertőtlenítik a vidéki iskolát

Több pedagógus és diák fertőzödött meg a szolnoki iskolában, ahol az őszi szünet után kezdődik ismét a tanítás. Ma pedig alapos fertőtlenítéssel indult a hét az intézményben.

Váradi Éva, intézményvezető tájékoztatása alapján az elmúlt egy hónapban több pedagógus, felsős és alsós diák is volt megfertőződött a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az érintett tanárok és osztályok karanténba kerültek, nekik digitális formában zajlott az oktatás, a többiek számára pedig a szokásos módon. Az őszi szünet után hétfőn kezdődik a tanítás az iskolában.

Az iskolát a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái fertőtlenítik hétfőn. Pécsvárady Szabolcs ezredes, megbízott dandárparancsnok elmondta: magas alkoholtartalmú szerrel dolgozik kilenc katona az iskolában.

Délutánig minden ember által érinthető felületet fertőtlenítenek, a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart. Alapos szellőztetés után ismér használható az épület

- jegyezte meg az ezredes.

Kifejtette, hogy az alakulat Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében végez fertőtlenítést a Magyar Honvédség operatív csoportjának ütemterve alapján. Egerben voltak már és mennek is még, miként Tiszaföldváron is végeznek majd fertőtlenítést.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

járvány

iskola

honvédség

fertőtlenítés