Örülhetnek a helyiek: 800 millióból tették jobbá a legsűrűbben lakott városrész közlekedését

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a helyiek: 800 millióból tették jobbá a legsűrűbben lakott városrész közlekedését

Most új út köti össze a megyeszékhely délnyugati elkerülőútjával, megújult a városrész egyik fő közlekedési tengelyének jelentős része és új kerékpárutakat alakítottak ki.

Jelentős útfejlesztések valósultak meg, és javultak a kerékpáros közlekedés feltételei két, összesen csaknem nyolcszázmillió forint értékű beruházással Pécs legsűrűbben lakott városrészében - tájékoztatott a baranyai megyeszékhely önkormányzata. Közleményükben azt írták:

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két pályázatán még az előző városvezetés által elnyert több mint félmilliárd forintos európai uniós támogatásból és az önkormányzat csaknem háromszázmillió forintos önrészéből az említetteken túl buszöblöket újítottak fel, biztonságosabbá tették a közutak, kerékpárutak és járdák csatlakozásait, új padokat és biciklitárolókat helyeztek ki, továbbá bővítették a közvilágítási rendszert is. A két új kerékpárútszakaszt decembertől használhatják a biciklisek.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

közlekedésfejlesztés

pécs

kertváros