Elkeserítő a helyzet a legtöbb megyében: ennyi pénzt húzott ki a magyarok zsebéből a koronavírus

HelloVidék   
  Megosztom
Elkeserítő a helyzet a legtöbb megyében: ennyi pénzt húzott ki a magyarok zsebéből a koronavírus

14 magyar megyében az átlagnál is alacsonyabb vásárlóerőt mértek, és bár egy átlagos budapesti is kevesebb pénzből próbál gazdálkodni, továbbra is a fővárosiak költhetnek legtöbbet.

Felével kevesebb gyümölcsöt adnak el, mióta egekbe szökött az ára, de kevesebbet is költhetnek a magyar vásárlók. 7,3 százalékkal kevesebbet, 200 ezer forintot költhet havonta egy átlag magyar a koronavírus miatt - a GFK piackutató friss, nemzetközi felmérése szerint. Nagyobb visszaesést mértek a vásárlóerőben nálunk, mint átlagosan Európában.

- számolt be az RTL Klub híradója. Békés egyike a 14 magyar megyének, ahol az átlagnál is alacsonyabb vásárlóerőt mértek, és bár egy átlagos budapesti is kevesebb pénzből próbál gazdálkodni, továbbra is a fővárosiak költhetnek legtöbbet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

vásárlóerő

csökkenés

visszaesés