Koronavírusos az összes dolgozó a vidéki óvodában: nem jöhetnek vissza a gyerekek

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírusos az összes dolgozó a vidéki óvodában: nem jöhetnek vissza a gyerekek

Országszerte több bölcsőde, óvoda és iskola hosszabbította meg az őszi szünetet. Van, ahol digitális oktatásra térnek át a tantermi helyett, mert fertőzötteket találtak.

Rendkívüli szünetet rendeltek el határozatlan ideig a Csongrád-Csanád megyei földeáki bölcsődében. Az intézmény azt közölte, hogy két dolgozónál jelentkeztek a légúti megbetegedés tünetei, ezért letesztelik őket koronavírusra.

- írta meg a Délmagyar. Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere szokásos heti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a Batthyány utcai idősek otthonában egy dolgozó tesztje pozitív lett, ő karanténban van. Pozitív lett a tesztje a polgármesteri hivatal egy dolgozójának is. A közvetlen munkatársait azonnal ellenőrizték, de nem találtak több megbetegedést. Egy házi gondozottnál is kiderült, hogy megfertőződött.

Nem csak a makói óvodában, de országszerte több iskolában is hasonló intézkedéseket hoztak a járvány miatt. Az esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában október 19-én mutatták ki egy tanárnál a fertőzést, emiatt már az őszi szünet előtt is kétnapos rendkívüli szünetet rendeltek el. Fazekas Bernadett intézményvezető bejelentette, hogy digitális tanrendben folytatódik az oktatás a szünetet követően. Az alsós diákok felügyeletét még szervezik, de hétfőn még ezzel nem számolhatnak a szülők. A későbbiekben az egészséges tanulóknak, korlátozott számban szerveznek majd ilyen felügyeletet, számolt be a Kemma.hu.

Van olyan somogyi iskola is, ahol hosszabbítanak az őszi szüneten: Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárjának tájékoztatása szerint a balatonboglári tagintézményükben, a Mathiász János Technikum és Gimnáziumban otthon maradnak a diákok és a pedagógusok november hatodikáig, mert volt az oktatók és a gyerekek között is igazolt koronavírusos. Emiatt elővigyázatosságból online oktatást rendelt el az intézményben. A tervek szerint november 9-től folytatják a tantermi oktatást, írja a Sonline.hu.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

óvoda

iskola

szünet

digitális oktatás