Borzalmas rongálás zajlik a magyar erdőkben: életveszélyessé vált a terep

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas rongálás zajlik a magyar erdőkben: életveszélyessé vált a terep

Csak az erdészek éberségének és a szerencsének köszönhető, hogy eddig senki sem zuhant le még a magasból és nem történt akár halálos áldozatot követelő vagy maradandó testi károsodást okozó baleset.

Nemcsak anyagi károkat okoznak, hanem emberek életét és közvetett módon az erdei ökoszisztéma egészségét is veszélyeztetik azok az ismeretlen tettesek, akik egy ideje folyamatosan rongálják a Pilisi Parkerdő területén található vadászleseket. A Pilisi Parkerdő Budakeszi és Budapesti Erdészetének vadászleseit augusztus óta folyamatosan rongálják ismeretlen elkövetők. Az erdészek eddig tizenkilenc alkalommal fedeztek fel szándékos rombolást Budapesten a II. és a XII. kerületben, illetve Solymár és Remeteszőlős határában.

Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket.

Csak az erdészek éberségének és a szerencsének köszönhető, hogy eddig senki sem zuhant le még a magasból és nem történt akár halálos áldozatot követelő vagy maradandó testi károsodást okozó baleset. A Parkerdő azért áll értetlenül a jelenség előtt, mert az elkövetők az erdei ökoszisztéma egészséges működéséhez, az elegyes, fajgazdag erdők fenntartásához szükséges szabályozó vadászati tevékenységet teszik lehetetlenné olyan helyeken, ahol az erdők egészsége részben ennek a függvénye.

A Pilisi Parkerdő arra kéri azokat a természetjárókat, túrázókat, akik előszeretettel másznak fel a vadászlesekre, hogy onnan körbe nézzenek, fotókat készítsenek, esetleg megpihenjenek – mivel a fenti szabályt esetleg nem ismerik – legyenek nagyon óvatosak. Saját felelősségükre csak akkor kapaszkodjanak fel egy-egy építményre, ha előtte meggyőződtek arról, hogy az teljesen ép, biztonságos. A Parkerdő szakemberei rendszeresen ellenőrzik a lesek állapotát, de sajnos az utóbbi időben elszaporodott szándékos rongálás miatt a balesetveszélyre folyamatosan számítani kell!

A Parkerdő ismeretlen tettes ellen, veszélyeztetés és rongálás miatt az illetékes rendőrkapitányságon feljelentést tett. Aki a rongálással kapcsolatos bármilyen információval rendelkezik bejelentést tehet az ezen a weboldalon található elérhetőségeken.

Címkép: Pilisi Parkerdő

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadászles

rongálás

veszély

erdő

pilisi parkerdő