Több mint 100 ezer fertőzött Magyarországon: ezekben a megyékben a legsúlyosabb a helyzet

MTI   
  Megosztom
Több mint 100 ezer fertőzött Magyarországon: ezekben a megyékben a legsúlyosabb a helyzet

104 943-ra-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az aktív fertőzöttek száma 77 739. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 29 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti.

Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5318 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. 104 943-ra-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 2357-re emelkedett, 24 847-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 77 739. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 29 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti.

A hivatalos oldal térképe alapján eddig Budapesten (26 697) és Pest megyében (13 605) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (6928), Borsod-Abaúj-Zemplén (6343), Szabolcs-Szatmár-Bereg (5662) és Hajdú-Bihar megye (5215). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (1124).

Kórházban 5612 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 36 911-en vannak, a mintavételek száma 1 189 962.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, amelyekben nem tartják be az előírásokat, bezárja. A kormány "több fronton" is tárgyal a koronavírus elleni vakcináról, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájuthassanak majd az oltóanyaghoz. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is mindenkitől azt kérik: kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinek hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az influenza elleni ingyenes oltások beadása, a háziorvosi praxisok ellátása a védőoltással folyamatos. Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

járvány