Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

HelloVidék   
  Megosztom
Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

A településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel három doktor koronavírusos lett és a helyieket évtizedek óta gyógyító, köztiszteletben álló orvos pedig néhány hete elhunyt. Mindössze egy egészséges háziorvos van most a városban - írja a Kisalföld.

A portál szerint dr. Antal Miklós háziorvos közösségi oldalán közzétett tájékoztatójában úgy fogalmazott, hogy Csorna egészségüugyi alapellátása "gyakorlatilag térdre rogyott". Az orvos arra utalt, hogy a településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel a városban négy felnőtt- és két gyermekkörzet működik és hatból mindössze kettőben van most hadra fogható orvos.

Dr. Gelencsér Gyula háziorvos néhány hete elhunyt, azóta praxisát helyettesítéssel, a betegek átirányításával látják el.

Bírom, mert bírnom kell. Telefonon keresztül beszélünk elsősorban a betegeinkkel, ha úgy látom, hogy indokolt a személyes vizsgálat is, akkor időpontot egyeztetünk. A többség elfogadja, hogy most ez a helyzet, de persze akadnak elégedetlenkedők is

– mondta az orvos a lapnak.

A háziorvosok közösségi oldalaikon tájékoztatják betegeiket az éppen aktuális helyzetről. Bejegyzéseikben kérik, hogy receptfelírás ügyében használják az elektronikus lehetőségeket és a rendelőt lehetőleg csak akut esetben keressék fel. Dr. Balázs Mihály, a háziorvosi kollegiális rendszer területi vezetője, Bágyogszovát háziorvosa szintén besegít a csornai ellátásba, amíg szükséges.

Címlapkép: Getty Images

RENGETEGET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

csorna

orvos

egészségügy