Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

HelloVidék   
  Megosztom
Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

A településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel három doktor koronavírusos lett és a helyieket évtizedek óta gyógyító, köztiszteletben álló orvos pedig néhány hete elhunyt. Mindössze egy egészséges háziorvos van most a városban - írja a Kisalföld.

A portál szerint dr. Antal Miklós háziorvos közösségi oldalán közzétett tájékoztatójában úgy fogalmazott, hogy Csorna egészségüugyi alapellátása "gyakorlatilag térdre rogyott". Az orvos arra utalt, hogy a településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel a városban négy felnőtt- és két gyermekkörzet működik és hatból mindössze kettőben van most hadra fogható orvos.

Dr. Gelencsér Gyula háziorvos néhány hete elhunyt, azóta praxisát helyettesítéssel, a betegek átirányításával látják el.

Bírom, mert bírnom kell. Telefonon keresztül beszélünk elsősorban a betegeinkkel, ha úgy látom, hogy indokolt a személyes vizsgálat is, akkor időpontot egyeztetünk. A többség elfogadja, hogy most ez a helyzet, de persze akadnak elégedetlenkedők is

– mondta az orvos a lapnak.

A háziorvosok közösségi oldalaikon tájékoztatják betegeiket az éppen aktuális helyzetről. Bejegyzéseikben kérik, hogy receptfelírás ügyében használják az elektronikus lehetőségeket és a rendelőt lehetőleg csak akut esetben keressék fel. Dr. Balázs Mihály, a háziorvosi kollegiális rendszer területi vezetője, Bágyogszovát háziorvosa szintén besegít a csornai ellátásba, amíg szükséges.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

csorna

orvos

egészségügy