Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

HelloVidék   
  Megosztom
Kilátástalan helyzet: csak egy háziorvos maradt az egész városra

A településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel három doktor koronavírusos lett és a helyieket évtizedek óta gyógyító, köztiszteletben álló orvos pedig néhány hete elhunyt. Mindössze egy egészséges háziorvos van most a városban - írja a Kisalföld.

A portál szerint dr. Antal Miklós háziorvos közösségi oldalán közzétett tájékoztatójában úgy fogalmazott, hogy Csorna egészségüugyi alapellátása "gyakorlatilag térdre rogyott". Az orvos arra utalt, hogy a településen rendkívüli helyzetbe került az ellátás, mivel a városban négy felnőtt- és két gyermekkörzet működik és hatból mindössze kettőben van most hadra fogható orvos.

Dr. Gelencsér Gyula háziorvos néhány hete elhunyt, azóta praxisát helyettesítéssel, a betegek átirányításával látják el.

Bírom, mert bírnom kell. Telefonon keresztül beszélünk elsősorban a betegeinkkel, ha úgy látom, hogy indokolt a személyes vizsgálat is, akkor időpontot egyeztetünk. A többség elfogadja, hogy most ez a helyzet, de persze akadnak elégedetlenkedők is

– mondta az orvos a lapnak.

A háziorvosok közösségi oldalaikon tájékoztatják betegeiket az éppen aktuális helyzetről. Bejegyzéseikben kérik, hogy receptfelírás ügyében használják az elektronikus lehetőségeket és a rendelőt lehetőleg csak akut esetben keressék fel. Dr. Balázs Mihály, a háziorvosi kollegiális rendszer területi vezetője, Bágyogszovát háziorvosa szintén besegít a csornai ellátásba, amíg szükséges.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

csorna

orvos

egészségügy