Többezres bírság járhat érte: erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Többezres bírság járhat érte: erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy kijárási korlátozást vezetnek be az országban. Ezt követően többen felkeresték az Állatmentő Ligát, hogy ebben az időintervallumban vajon lehet-e majd kutyát sétáltatni - írja a Telex.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében kijárási korlátozást vezetnek be az egész országban. A rendelet alapján éjfél és reggel öt óra között tilos az utcán tartózkodni, mindenkinek a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén kell lennie. Kivételek azonban most is vannak: akik dolgoznak, dolgozni mennek vagy munkából indulnak haza, valamint ki lehet menni ha egészségkárosodás, életveszély vagy súlyos kár fenyeget.

A portál információi szerint többen keresték meg a bejelentés után azzal a kérdéssel az Állatmentő Ligát, hogy lehet-e kutyát sétáltatni éjfél és hajnali öt óra között, illetve megengedi-e a szabályozás, hogy szükség esetén állatorvoshoz vigyük háziállatunkat éjszaka.

Az operatív törzs ügyfélszolgálata a szervezet kérdésére elmondta, hogy a sétáltatás nem jelent kivételt a tilalom alól, vagyis "a jelen hatályos rendelkezések nem teszik lehetővé a kijárási tilalom idején". Az állat megbetegedés természetesen más kategóriába tartozó indok. Ilyenkor a lakhely elhagyásának célja az állat életének védelme, mely sok esetben akár súlyos vagyoni kárral is fenyegető helyzet. A javaslat szerint ebben az esetben mindenképpen ajánlott a helyi rendőrkapitányság ügyeletével is egyeztetni még az orvoshoz való indulás előtt.

Hangsúlyozták, hogy a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de akár bírságot is kiszabhatnak a rendőrök az ellenőrzés során. A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százötvenezer forintig terjed, de többszöri szabályszegés után akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az ember.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kutya

kutyasétáltatás

koronavírus

kijárási korlátozás

éjszaka

járvány

szabály