Többezres bírság járhat érte: erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Többezres bírság járhat érte: erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy kijárási korlátozást vezetnek be az országban. Ezt követően többen felkeresték az Állatmentő Ligát, hogy ebben az időintervallumban vajon lehet-e majd kutyát sétáltatni - írja a Telex.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében kijárási korlátozást vezetnek be az egész országban. A rendelet alapján éjfél és reggel öt óra között tilos az utcán tartózkodni, mindenkinek a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén kell lennie. Kivételek azonban most is vannak: akik dolgoznak, dolgozni mennek vagy munkából indulnak haza, valamint ki lehet menni ha egészségkárosodás, életveszély vagy súlyos kár fenyeget.

A portál információi szerint többen keresték meg a bejelentés után azzal a kérdéssel az Állatmentő Ligát, hogy lehet-e kutyát sétáltatni éjfél és hajnali öt óra között, illetve megengedi-e a szabályozás, hogy szükség esetén állatorvoshoz vigyük háziállatunkat éjszaka.

Az operatív törzs ügyfélszolgálata a szervezet kérdésére elmondta, hogy a sétáltatás nem jelent kivételt a tilalom alól, vagyis "a jelen hatályos rendelkezések nem teszik lehetővé a kijárási tilalom idején". Az állat megbetegedés természetesen más kategóriába tartozó indok. Ilyenkor a lakhely elhagyásának célja az állat életének védelme, mely sok esetben akár súlyos vagyoni kárral is fenyegető helyzet. A javaslat szerint ebben az esetben mindenképpen ajánlott a helyi rendőrkapitányság ügyeletével is egyeztetni még az orvoshoz való indulás előtt.

Hangsúlyozták, hogy a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de akár bírságot is kiszabhatnak a rendőrök az ellenőrzés során. A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százötvenezer forintig terjed, de többszöri szabályszegés után akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az ember.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kutya

kutyasétáltatás

koronavírus

kijárási korlátozás

éjszaka

járvány

szabály