Koronavírus: fontos változások jönnek a betegellátásban, döntött a miniszter

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: fontos változások jönnek a betegellátásban, döntött a miniszter

Keddtől valamennyi aktív betegállátást nyújtó fekvőbeteg-intézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerébe. Ezzel párhuzamosan a miniszter elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését.

Keddtől 77-re nő a koronavírusos betegeket fogadó intézmények száma Magyarországon Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének rendelkezése alapján - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette:

Az országos tisztifőorvos ismertette: Magyarország "jól áll" a betegágyak vonatkozásában, jelenleg a betegágyak 60 százaléka foglalt, és rendelkezésre állnak intenzív ágyak, illetve lélegeztetőgépek. Ugyanakkor "ezeket működtetni is kell", az egyre növekvő betegszámot az orvosoknak, ápolóknak ki is kell szolgálni. Azért, hogy Magyarországon egy beteg se maradjon ellátatlanul, akinek kórházi kezelésre van szüksége, Kásler Miklós úgy rendelkezett, hogy keddtől valamennyi aktív betegállátást nyújtó fekvőbeteg-intézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerébe. Ezzel párhuzamosan

A rendőrség a hétvégén 453 alkalommal intézkedett a maszkviselés szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt - mondta el az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert alezredes ugyanezen a sajtótájékoztatón. Mint kiderült, 18 esetben intézkedtek a hétvégén azért, mert a tömegközlekedéssel utazó nem tartotta be a maszkviselés szabályát. Emellett a hétvégén az üzletekben történő maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt 409 esetben intézkedtek.

Az ügyeleti központ helyettes vezetője elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal az operatív törzs tájékoztatója előtt újabb védelmi intézkedéseket jelentett be. Ha a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés kedden elfogadja, kedd éjféltől este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, és minden gyülekezés, rendezvényszervezés tilos lesz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs