Koronavírus: újabb városban vezettek be vásárlási sávot, döntött a polgármester

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb városban vezettek be vásárlási sávot, döntött a polgármester

A 65. életévüket betöltött személyek saját döntésük alapján élhetnek ezzel a lehetőséggel, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásárolnak a piacon.

Délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton a halasi piacon – többek között erről is döntött Fülöp Róbert polgármester, számolt be a Baon.hu. "A piac további működése kapcsán két fontos célunk és feladatunk van: a fertőzésveszély lehetőségének csökkentése és a helyi termelők és a vásárlók védelme", idézte a portál a polgármester szavait.

A polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac a visszatérő intézkedések mellett nyithat ki. Ezek szerint újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezen felül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani.

A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, vagyis a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás

vásárlási idősáv

kiskunhalas