Nagy változás jön a Magyar Postánál: ez most országos jelentőségű

MTI   
  Megosztom
Nagy változás jön a Magyar Postánál: ez most országos jelentőségű

A mostani beruházás egy komplex fejlesztés része, aminek célja, hogy a postai szolgáltatások hatékonysága, színvonala a versenypiaci szolgáltatások szintjén maradjon, illetve meghaladja azt.

Az ország eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai depóját adták át hétfőn Fóton, az üzem egyúttal a Magyar Posta első saját tulajdonú depója. A zöldmezős beruházás kilenc hónap alatt valósult meg, mintegy 5 milliárd forintból - mondta el a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. Schamschula György kiemelte, hogy a fóti depó kulcsszereplő, mert a központi nagy elosztó hubnak fog helyet biztosítani átmenetileg, a csomagok túlnyomó részét itt fogják feldolgozni. Felidézte: a posta tavaly nyáron indította el az MPL+ programot, amelynek célja a postai logisztikai hálózat teljes megújítása. Megemlítette azt is, hogy a felmérések szerint a mostani járványhelyzetben alig több mint egy hónap alatt 50 ezer új online vásárló jelent meg a piacon, "ehhez tavaly még nyolc hónap kellett". Schamschula György fontosnak nevezte, hogy a fejlesztés az idei csúcsszezon előtt fejeződhetett be.

Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy a Magyar Posta az egyike azoknak a stratégiai állami vállatoknak, amelyek alapvető közfeladatot látnak el és társadalmi szükségleteket elégítenek ki. Az államtitkár kitért arra:

Hozzátette: a felmérések szerint ma már Magyarországon is több mint hárommillióan vásárolnak az interneten keresztül.

Juhász Edit elmondta: a posta tulajdonosi joggyakorlója az MPL+ projektet a Magyar Posta története egyik legjelentősebb értékű beruházásának tartja. A fóti depó üzembehelyezésével az ellátásbiztonság növekedni fog, a szolgáltatási színvonal emelkedik, új munkahelyeket képes indukálni ez a beruházás, az itt dolgozóknak pedig modern munkakörülményeket biztosít.

Tuzson Bence kormányzati államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövő a logisztikai szolgáltatásokban van, aki a logisztikát uralja, az fogja uralni a kereskedelmet. Ha a Magyar Posta erős, akkor képes lehet arra, hogy a magyar árukereskedelemben mint meghatározó elem a továbbiakban is részt vegyen. A politikus fontosnak nevezte, hogy Fóton valósulhatott meg egy ilyen mértékű beruházás, ami megbecsülést jelent az itt élők számára, és 300 embernek biztosít megélhetést.

Az üzem 15 ezer négyzetméter alapterületű, 32 dokkolókapuval és 50 kisteherautós beállással - olvasható az MP közleményében. A fóti üzem fogja ellátni Észak-Pestet, az északi-pesti agglomerációt és Észak-Budát. A depóban mintegy 300 csomagfeldolgozó és 40 irodai munkatárs dolgozik majd. A fóti telephely egyik kulcseleme az MPL+ logisztikai fejlesztési programnak, amely mintegy 50 milliárd forintból reformálja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát. A projekt keretében a posta újjászervezi a logisztikai feldolgozó hálózatát: országosan 23 depót alakít ki, 19-et vidéken, 4-et a fővárosban.
Az idei év egészére a posta mintegy 20 százalékos emelkedést vár a csomagmennyiségben a közlemény szerint. A fóti depót november végén helyezik üzembe.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

magyar posta

fót

logisztikai központ