Koronavírus: nyitva maradnak a templomok, a református egyház online folytatja

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: nyitva maradnak a templomok, a református egyház online folytatja

Szerdától este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom lép életbe és számos szolgáltaló, intézmény pedig teljesen bezár. A katolikus templomok nyitva maradnak és misék is lesznek, de azt kérik a veszélyeztetettek otthonról, online kövessék. A református egyház szigorúbban reagált: a közösségi alkalmak és a nyilvános istentiszteletek elmaradnak - írja a Telex.

Ahogy mi is megírtuk Orbán Viktor hétfői bejelentése alapján szerdától este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom lét életbe, az éttermek bezárnak, csak házhozszállításra lesz lehetőségük, a fitnesztermek, fedett uszodák, színházak, múzeumok, állatkertek pedig teljes mértékbe bezárnak. Az üzletek ezután csak hétig lehetnek nyitva, a szállodák pedig nem fogadhatnak turistákat.

A portál szerint a tavaszi korlátozások ideje alatt habár nyitva maradtak a templomok, a nyilvános misék tartását leállították, most a magyar Katolikus Püspöki Konferencia közlése alapján ez máshogy lesz és igyekeznek a templomok is a civil élethez hasonlóan fenntartani a mindennapi munkavégzést.

A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk. Szentmisék is tarthatóak, de azok csak úgy végezhetőek, hogy a hatósági kijárási korlátozásokkal összhangban maradjanak

- fogalmazott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Elmondták, hogy online követhető misék azért lesznek, a veszélyeztetetteket vagy a veszélyeztetettekkel együtt élőket ugyanis arra kérik, lehetőleg ne menjenek misére. A plébániai oktatások és a közösségi összejövetelek viszont néhány kivételtől eltekintve mind online lesznek megtartva.

A Magyarországi Református Egyház már kissé szigorúbban reagált az új intézkedésekre. Ők azt kérték, hogy szerdától ne tartsanak az egyházközösségek istentiszteletet, közösségi alkalmakat.

Egyházközségi közgyűléseket nem lehet tartani, jegyesoktatástól hittanórákon át a konferenciákig minden elmarad. A tisztújítással kapcsolatos ülések maradnak egyedül meg, ezek is a járványügyi intézkedések betartásával. A református egyház szinte teljesen az online térbe költözik át.

Kérjük gyülekezeteinket, hogy a járvány első hulláma idején közzétett liturgiai ajánlások szerint térjenek vissza online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint

- írják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

templom

vallás

hit

koronavírus

járvány

korlátozás

szabály

mise

szertartás