Koronavírus: teljes sokkban a vidéki szállodások, százmilliós kárral számolnak

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: teljes sokkban a vidéki szállodások, százmilliós kárral számolnak

A szállodavezetők bíznak abban, hogy az intézkedéseket 30 nap múlva fel lehet oldani, de akkor sem lepődnek meg, ha menet közben teljesen be kell zárniuk.

Szerdától a szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti vendégek tartózkodhatnak a szobákban. A legtöbb helyen még értékelik a helyzetet, de az biztos, hogy a vendégeket kedden éjfélig mindenhonnan el kell küldeni.

Egy novemberi hónapban, normál körülmények között ez egy több mint kilencszámjegyű összeg

- nyilatkozta az ATV híradójának Balogh Sándor, a Hotel Silver gazdasági igazgatója a bevételről. Az egyik hajdúszoboszlói hotel vezetője azt mondta, hogy náluk ez

A gazdasági igazgató szerint egyelőre nem tudják, hogy miként kezelik az új helyzetet, egyelőre még sokkhatás alatt állnak, bár valamilyen szinten számítottak hasonló intézkedésre.

A zalakarosi szállodák vezetői is számítottak arra, hogy a bejelentés érinti a vendéglátást.

Meglepett a döntés, de megmondom őszintén, hogy azért üdvözöljük, hogy kapunk bértámogatást a dolgozóink után, illetve azt is, hogy az elmaradt haszon 80 százalékban az állam által térítésre kerül

- nyilatkozta Virág Zsolt szállodatulajdonos. Egy szintén zalakarosi szállodában nem zárnak be, de próbálják a holtidőt hasznosan eltölteni építkezésekkel, felújítással, beruházással. A szállodavezetők bíznak abban, hogy az intézkedéseket 30 nap múlva fel lehet oldani, de akkor sem lepődnek meg, ha menet közben teljesen be kell zárniuk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

turizmus

szálloda

szállodaipar

korlátozás