Koronavírus: naponta 5-9 fertőzött hal meg ebben a vidéki kórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: naponta 5-9 fertőzött hal meg ebben a vidéki kórházban

A kórházban 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak, az intézményben 32 lélegezetőgép van, de személyzet száma miatt csak 17-et tudnak működtetni, mondta el a polgármester.

Naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nemény András, Szombathely polgármestere, írja az Úgytudjuk.hu.

A polgármester azt akarja elérni, hogy ezek a szakemberek visszakerüljenek Szombathelyre. A kórházban leállították a szakrendeléseket is, az ágyak negyven százalékát átalakítják a fertőzött betegek fogadására.

Eközben dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa arról nyilatkozott, hogy át kell variálni a különböző járóbeteg-ellátó szakrendelők és ambulanciák helyét a győri kórházban, hogy elférjenek az új covid-osztályok. A járványügyi ellátás szervezése miatt a főigazgató főorvos azt kéri a betegektől a kórházi dolgozók tehermentesítése és a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében, hogy a járóbeteg-szakellátás igénybevétele esetén a halasztható kontrollvizsgálatokat és a nem sürgős vizsgálatokat lehetőség szerint ütemezzék át egy későbbi, járványmentes időszakra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szombathely

kórház

polgármester