Elszaporodott a penész a lakásban? Könnyen lehet, hogy a teregetés az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Elszaporodott a penész a lakásban? Könnyen lehet, hogy a teregetés az oka

Több­liternyi víz távozik egy adag ruhából, mire megszárad. A nagy mennyiségű pára rontja otthonunk levegő­minőségét, kedvez a penészgomba és a poratka elszaporodásának. Néhány apró trükkel mindez megelőzhető - írja a vaol.hu.

Ahogy a portál írja, sokan félnek télen a szabadban szárítástól, pedig a fagynak még fertőtlenítő hatása is van. Hideg időben gyorsan elpárolog a víz a ruhákból; ha pár óra múlva visszavisszük a még kissé nedves textileket a lakásba, nagyon gyorsan megszáradnak.

Érdemes ilyenkor

  • a nem kényes darabokat duplán kicentrifugázni,
  • és ha tehetjük, mossunk gyakrabban kisebb adagokat.
  • A lakásban szellőztessünk sűrűn,
  • a szárítónak keressünk meleg, napos helyet,
  • a kiteregetett ruhákat pedig forgassuk át többször.
  • Az emberi lehelet és a növények is párásítják a levegőt, ezért lehetőleg kevésbé forgalmas helyiséget válasszunk erre a célra.

Ha gyorsan szükségünk van egy ruhára, próbáljuk ki ezt az egyszerű trükköt: először terítsük vastag törülközőre, ami felszívja a nedvesség nagy részét, majd vállfára függesztve szárítsuk tovább

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

teregetés

szárítás

penész

penészgomba

poratka

levegőminőség