Kiderült az igazság: ezért járőröznek az utcákon talpig felfegyverkezve a katonák

MTI   
  Megosztom
Kiderült az igazság: ezért járőröznek az utcákon talpig felfegyverkezve a katonák

93 kórházban lesznek katonák mától, hogy az intézményekben segítsék a munkát. A katonák nem egészségügyi szakmai végzettséget igénylő feladatokat látnak el, hanem főként fizikai, logisztikai munkákat.

Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Benkő Tibor kiemelte:


Szólt arról is, hogy a köznevelési intézményekben az őszi szünetben végzett fertőtlenítési feladatok óta számos további helyről érkezett erre vonatkozó kérés a honvédséghez. A fertőtlenítési feladatokat folyamatosan végzik a katonák, köztük önkéntes tartalékosok is. Emellett a katonák határbiztosítási, határzárási feladatokban és a humanitárius korridorok biztosításában is részt vesznek.

Benkő Tibor a fegyverrel járőröző katonákkal kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a katonának felszereléséhez tartozik az egyéni fegyverzet. Hangsúlyozta, a szolgálati szabályzatok 1974-től kezdve kimondták, és a 2005-ös HM-utasítás is azt rögzíti, hogy a katona az őrszolgálatot, a járőrfeladatot egyéni felszerelésben kell, hogy végrehajtsa.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

katonák

katona

kórház

koronavírus

járvány