A járvány ellenére is rohamra készülnek: erre számíthatunk karácsony előtt a boltokban

Pénzcentrum   
  Megosztom
A járvány ellenére is rohamra készülnek: erre számíthatunk karácsony előtt a boltokban

A járvány ellenére is karácsonyi rohamra számítanak a legnagyobb hazai üzletláncok. A Spar például már most azt ajánlja, hogy mindenki időben foglaljon házhozszállítási, vagy bolti átvételi időpontot - az Auchannál sincs ez másképp. Bár a tavaszihoz hasonló, nagy felhalmozást még egyik megkérdezett boltlánc sem tapasztalt, de a Lidl-nél például úgy számolnak, hogy a korlátozások akár újra elindíthatják a hullámot. Az Aldi is úgy látja, hogy a hagyományos karácsonyi szezon mellett a járvány is megdobja a forgalmat, hiszen még többen fognak otthonaikban főzni, sütni. Az Auchan azt is elárulta, mennyit költ decemberben egy átlagos magyar vásárló.

Elég rosszkor jött a járvány újabb hulláma, és a korlátozás, hiszen nyakunkon a karácsony, ilyenkor amúgy is nagy a felfordulás a boltokban - mindenki igyekszik jóelőre bevásárolni. Ha szerencsénk van, két héttel karácsony előtt enyhíteni fognak a szigoron, mindenesetre a magyarországi boltokat nem mindennapi kihívások elé állíthatja a rendkívüli helyzet. A Pénzcentrum most körbekérdezte a legnagyobb hazai üzletláncokat, hogy mivel készülnek az ünnepekre, lesznek-e bármilyen intézkedések, illetve számítanak-e a tavaszihoz hasonló felhalmozási lázra.

A Spar és az Interspar válaszában kifejtette, hogy egyelőre ők nem tapasztalnak pánikvásárlást, így általánosságban nem is készülnek nagyobb árukészlettel az ilyenkor szokásosnál.

Azonban minden évben a legkeresettebb termékek esetében december elejétől megemelt készlettel várjuk a vásárlókat

- tették hozzá.

A Lidl-nél lassú emelkedés tapasztalható ugyan, de nem indult el olyan mértékű extrém felvásárlás, mint tavasszal. Az azonban a boltlánc szerint nem zárható ki, hogy az aktuális korlátozások a későbbiekben hatással lesznek arra, hogy a vásárlók ismét elkezdjék felhalmozni az élelmiszereket.

A Lidl is törekszik arra, hogy a mindenkori vásárlói igényeket maximálisan kiszolgálják. Minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a karácsonyi időszakra, hiszen ez az év egyik legforgalmasabb periódusa. A vállalat a korábbi évek tapasztalatai alapján tervezte meg kínálatát és készült fel az ünnepekre, ugyanakkor a pandémiás helyzet és az annak megelőzésére bevezetett korlátozások hatásait nehéz előre megmondani.

Az Aldi az első hullám tapasztalatai alapján tudatosan készül a legkeresettebb termékkategóriák előrendelésére és tömeges elraktározására; mindent megtesz dolgozói és vásárlói egészségének védelme; valamint a megszokott magas színvonalú ünnepi kiszolgálás érdekében.Mint írták, a koronavírus-járvány mellett is az elmúlt években tapasztalt forgalomra számítanak, és arra készülnek, hogy a vevők a szokott módokon fogják beszerezni az ünnepi fogásokhoz, süteményekhez elengedhetetlen minőségi alapanyagokat, ajándékokat, dekorációs termékeket.

Az Auchanban a karácsonyi bevásárlási “láz" november elejétől már tapasztalható, amit most a járványhelyzet még jobban felerősített.

A boltláncok terveiről és arról, hogy mégis mennyit költenek a magyarok ebben az időszakban a teljes cikkben a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vásárlás

karácsony

bevásárlás

roham

boltok