Koronavírus: katonákat küldenek a vidéki kórházba, egészségügyi feladatokat kell ellátniuk

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: katonákat küldenek a vidéki kórházba, egészségügyi feladatokat kell ellátniuk

A Heves megyéről átirányított orvos-szakápoló kapacitás az ottani kórházak covid-kapacitás kiépülésével lecsökkent, ezt 21 fővel pótolja hétfőtől a Magyar Honvédség Szolnokról, írta a polgármester.

A hétvégén először volt érezhető a balassagyarmati kórházban, hogy a salgótarjáni, váci, egri és hatvani kórházakban meglendült a covid-ellátás, számolt be Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere. A vasárnap közzétett bejegyzés szerint - amit a 24.hu szúrt ki - 144 koronavírusos beteget gyógyítanak a fertőző osztályon, 7 beteg van lélegeztető készüléken. Sajnos 5-en hunytak el az elmúlt napokban.

A Heves megyéről átirányított orvos-szakápoló kapacitás az ottani kórházak covid-kapacitás kiépülésével lecsökkent, ezt 21 fővel pótolja hétfőtől a Magyar Honvédség Szolnokról. A katonák a Madách Kollégiumban kerülnek elszállásolásra - köszönöm a Tankerület vezető asszony és igazgató úr pozitív hozzáállását -, a tegnap megjelent kormányrendelet szerinti egészségügyi feladatokat látnak majd el a kórházban

- írta közösségi oldalán. Azt is hozzátette: sajnos kiugró mértékben emelkedtek a hétvégi teszteredmények a városban, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházban egy középsúlyos covid-beteg gyógyulási ideje 9-12 nap az utóbbi hetek statisztikái alapján, a napi covid-pozitív azonosított szám ugyanakkor hetek óta emelkedik a városban is (a hétvégén kimagaslóan). "Nagyon kérek mindenkit, hogy tartsa be a szigorításokat! Nekem elhihetik, hogy jobb az utcán is maszkot viselni, mint oxigén maszkot a covid-osztályon", zárta sorait.

Itt olvasható a teljes poszt:

84. VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2020.11.15.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

A hétvégén először volt érezhető a kórházban...

Közzétette: Gabor Csach2020. november 15., vasárnap

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balassagyarmat

kórház

katona

honvédség