Lakástűz: otthonában vesztette életét egy nő Borsodban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lakástűz: otthonában vesztette életét egy nő Borsodban
Újabb cikkünk a témában:

Egy nőt holtan találtak a tűzoltók egy szomolyai háztűz oltásakor - számolt be róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az áldozatra a helyszínre riasztott egységek egy megégett ágyon találtak rá, vélhetően füstmérgezést szenvedett. A katasztrófavédelem az eset körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a tűzoltók tapasztalatai alapján nem csak a nagy tüzek szednek halálos áldozatot:

elég lehet akár egy néhány négyzetcentiméteren pusztító tűz ahhoz, hogy annyi füst keletkezzen, amely halált okoz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánkban idén eddig több mint 5000 alkalommal riasztották a tűzoltókat lakástüzekhez. A rendelkezésre álló adatok szerint a halálos áldozatok száma megközelíti a 80-at: a halálok általában füstmérgezés.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője videóban mondja el, hogy mi mindenre kell figyelnünk a fűtési szezon ideje alatt:

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lakástűz

tűzeset

tűz

tűzoltók