Lakástűz: otthonában vesztette életét egy nő Borsodban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lakástűz: otthonában vesztette életét egy nő Borsodban
Újabb cikkünk a témában:

Egy nőt holtan találtak a tűzoltók egy szomolyai háztűz oltásakor - számolt be róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az áldozatra a helyszínre riasztott egységek egy megégett ágyon találtak rá, vélhetően füstmérgezést szenvedett. A katasztrófavédelem az eset körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a tűzoltók tapasztalatai alapján nem csak a nagy tüzek szednek halálos áldozatot:

elég lehet akár egy néhány négyzetcentiméteren pusztító tűz ahhoz, hogy annyi füst keletkezzen, amely halált okoz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánkban idén eddig több mint 5000 alkalommal riasztották a tűzoltókat lakástüzekhez. A rendelkezésre álló adatok szerint a halálos áldozatok száma megközelíti a 80-at: a halálok általában füstmérgezés.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője videóban mondja el, hogy mi mindenre kell figyelnünk a fűtési szezon ideje alatt:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lakástűz

tűzeset

tűz

tűzoltók