Atyaég! Olyan hideget mértek a magyar településen, amire még nem volt példa

MTI   
  Megosztom
Atyaég! Olyan hideget mértek a magyar településen, amire még nem volt példa

Mostanáig az idei őszi szezonrekord mínusz 3,8 fok volt, amelyet november 9-én Fülöpházán mértek. Ez most több fokkal is megdőlt.

Az idei ősz leghidegebb reggele volt a szombati, Zabaron mínusz 8 Celsius-fokot is mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: a front mögött beáramló száraz, sarkvidéki eredetű hideg levegő megtette a hatását, sokfelé fagyosan indult a reggel. A hajnali órákra a délkeleti tájakon is lecsökkent a felhőzet, így mindenütt napsütéses, egyben igencsak hideg, többfelé fagyos volt a reggel. Voltak viszont olyan tájak is, ahol a légmozgás miatt még nem voltak mínuszok.

Mostanáig az idei őszi szezonrekord mínusz 3,8 fok volt, amelyet november 9-én Fülöpházán mértek.

A második legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7,6 fok volt, az ugyancsak Nógrád megyei Mihálygergéről. A harmadik leghidegebb hely szintén Nógrád megyében, Mohora volt, ahol mínusz 6,4 fokot mértek. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a november 21-i hidegrekord nem dőlt meg, azt továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gagyvendégi tartja, ahol 1999-ben mínusz 13,7 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben plusz 4 és 7 fok közé melegszik a levegő, majd késő estére általában mínusz 4 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban mínusz 7 és mínusz 2, délután plusz 5 és 8 fok közötti értékek várhatók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

hőmérséklet

rekord