Videón, ahogy szakad a hó Kékestetőn: máris nyakunkon a tél?

HelloVidék   
  Megosztom
Videón, ahogy szakad a hó Kékestetőn: máris nyakunkon a tél?

Korábban mi is megírtuk, hogy hóesést, kemény mínuszokat hoz az érkező hidegfront, ami által sarkvidéki eredetű hideg zúdul ránk. Az előrejelzés azt jósolta, hogy havas esőre, hózáporra is lesz némi esély, így is történt.

Pénteken délelőtt már volt egy rövidebb ideig tartó havazás Kékestetőn, az ország legmagasabb pontján, estére pedig még inkább megszaporodtak a hópelyhek.

Videó is készült róla a MetNet jóvoltából:

Pénteken már mi is megírtuk, hogy hóesést, kemény mínuszokat hoz az érkező hidegfront, ami által sarkvidéki eredetű hideg zúdul ránk. Az előrejelzés azt jósolta, hogy havas esőre, hózáporra is lesz némi esély, jellemzően az északi hegycsúcsok közelében, ez pedig, úgy tűnik, be is igazolódott.

És hogy milyen időre számíthatunk hétvégén? Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön és a Zemplén térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű. Késő estére általában -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

kékestető

időjárás

hózápor