Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

MTI   
  Megosztom
Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

Hétfőn napközben egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok.

Ónos eső és tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint vasárnap éjszaka északnyugat, észak felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn is inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Az éjszaka második felétől egy

Hétfőn napközben aztán egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok. A légmozgás estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 9 fok között alakul.

Az éjszakai órákban egyre több helyen képződhet köd, zúzmarás köd, leginkább a Dráva térségének tágabb környezetében, de hétfőn napközben a kiterjedése arrafelé is jelentősebben csökken. Hétfő hajnalban, reggel az érkező melegfronti szakasz csapadékzónájából az eső mellett elsősorban az északi, északnyugati megyékben (megközelítőleg a Győr-Budapest vonal sávjában) átmeneti - néhány tized mm-nyi - ónos eső is hullhat. Délelőtt síkvidéken már inkább eső valószínű, ugyanakkor a magasabb helyeken ekkor még fennállhatnak az ónos eső kialakulásához kedvező feltételek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

ónos eső

köd

figyelmeztetés