Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

MTI   
  Megosztom
Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

Hétfőn napközben egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok.

Ónos eső és tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint vasárnap éjszaka északnyugat, észak felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn is inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Az éjszaka második felétől egy

Hétfőn napközben aztán egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok. A légmozgás estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 9 fok között alakul.

Az éjszakai órákban egyre több helyen képződhet köd, zúzmarás köd, leginkább a Dráva térségének tágabb környezetében, de hétfőn napközben a kiterjedése arrafelé is jelentősebben csökken. Hétfő hajnalban, reggel az érkező melegfronti szakasz csapadékzónájából az eső mellett elsősorban az északi, északnyugati megyékben (megközelítőleg a Győr-Budapest vonal sávjában) átmeneti - néhány tized mm-nyi - ónos eső is hullhat. Délelőtt síkvidéken már inkább eső valószínű, ugyanakkor a magasabb helyeken ekkor még fennállhatnak az ónos eső kialakulásához kedvező feltételek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

ónos eső

köd

figyelmeztetés