Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

MTI   
  Megosztom
Borzalmas idő jön: ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek ezekben a megyékben

Hétfőn napközben egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok.

Ónos eső és tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint vasárnap éjszaka északnyugat, észak felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn is inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Az éjszaka második felétől egy

Hétfőn napközben aztán egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, később javulnak a látási viszonyok. A légmozgás estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 9 fok között alakul.

Az éjszakai órákban egyre több helyen képződhet köd, zúzmarás köd, leginkább a Dráva térségének tágabb környezetében, de hétfőn napközben a kiterjedése arrafelé is jelentősebben csökken. Hétfő hajnalban, reggel az érkező melegfronti szakasz csapadékzónájából az eső mellett elsősorban az északi, északnyugati megyékben (megközelítőleg a Győr-Budapest vonal sávjában) átmeneti - néhány tized mm-nyi - ónos eső is hullhat. Délelőtt síkvidéken már inkább eső valószínű, ugyanakkor a magasabb helyeken ekkor még fennállhatnak az ónos eső kialakulásához kedvező feltételek.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

ónos eső

köd

figyelmeztetés