Hihetetlen: olyan sok a halott a vidéki kórházban, hogy már nem tudják ott tárolni őket

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: olyan sok a halott a vidéki kórházban, hogy már nem tudják ott tárolni őket

A kórház orvosigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elhunyt betegek elhelyezését most külső telephelyek bevonásával tudják megoldani.

Hétfőn a 24.hu képeket és egy levelet kapott egy olvasótól, amiben a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház proszektúráján levő "áldatlan állapotokra" hívta fel a figyelmet. Azt írta, hogy reggelre "annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni".

A lap megkérdezte a kórházat a helyzetről. Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani

– írta válaszában.

A koronavírus-járványt tekintve Vas megye az egyik legfertőzöttebb Magyarországon. A november 23-a előtti két hétben 2526 új fertőzöttet tartottak számon. Korábban csak a legfertőzöttebb Győr-Moson Sopron megyében volt ilyen magas fertőzöttségi arány.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

koronavírus

koronavírus-járvány

szombathely

elhunyt

halott