Ez undorító: gyomorforgató állapotok uralkodtak a kenyérgyárban, bezárta a Nébih

MTI   
  Megosztom
Ez undorító: gyomorforgató állapotok uralkodtak a kenyérgyárban, bezárta a Nébih

Az ellenőrzés során többek között penészes helyiségeket, eszközöket, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak.

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzem működését november közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a bírság megállapítása folyamatban van.

Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsáló jelenlétét is észlelték. A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni.

Az ellenőrzés során

azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. A sütőüzem kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítását követően folytathatja tevékenységét, amelynek - ismételt helyszíni ellenőrzésen alapuló - engedélyezése folyamatban van.

Az ellenőrzésről videó is készült:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

sütőüzem

ellenőrzés

kenyérgyár